Need Tally
for Clients?

Contact Us! Here

  Tally Auditor

License (Renewal)
  Tally Gold

License Renewal

  Tally Silver

License Renewal
  Tally Silver

New Licence
  Tally Gold

New Licence
 
Tally On Cloud Tally on Cloud: Ready for the Daily Backup Requirement
Keep your Tally books accessible from anywhere while supporting your Rule 46(8) obligations. With daily backups configured on servers physically located in India, Tally on Cloud helps you maintain the backup arrangement required for electronic books of account under the Income-tax Rules, 2026. Move your Tally to the cloud with confidence.
Open DEMAT Account with in 24 Hrs and start investing now!
« Professional Updates »
Open DEMAT Account in 24 hrs
 Results of the Chartered Accountants Foundation Examination held in September 2026 is likely to be declared by the evening of 6th November 2026.
 Announcement - Last Opportunity for Submission of MEF 2026-27
 EMPANELMENT OF MEMBERS TO ACT AS OBSERVERS AT THE EXAMINATION CENTRES FOR THE CHARTERED ACCOUNTANTS’ EXAMINATIONS, JANUARY 2027.
 Opening of Nominations for the 20th ICAI Awards.
 Invitation for contribution to Question Bank in respect of Advanced Integrated Course on Information Technology and Soft Skills (AICITSS) - Advanced IT test
 Advisory regarding timely completion of statutory compliances in view of the proposed Bank Strike from 28th to 30th September 2026.
 Schedule of Intermediate & Foundation Examinations, January 2027.
 Commencement of Live Virtual Classes for the students of CA Foundation course appearing in January 2027 Examination
 Resignation by CA. Madhukar Narayan Hiregange, FCA from the membership of the Central Council of ICAI
 Observations of the candidates on the question papers of CA Intermediate and Foundation Examinations - September 2026.
 Announcement for Extension of Last Date for Submitting MEF 2026-27 from 29th August to 9th September, 2026

Advisory on Mentioning Fees in Advertisements issued by Members
April, 30th 2020

Advisory

Certain concerns have been raised by members as to whether it is permissible to advertise the services rendered by them, while also mentioning that Professional Fees with regard to individuals engaged in Community service would be charged lesser than what is usually charged by them/ free of charge basis.

As the members are aware, the advertisement of services is generally prohibited vide provisions of Clauses (6) and (7) of Part-I of First Schedule to The Chartered Accountants Act, 1949. However, in accordance with proviso to Clause (7), the advertisement of services has been permitted vide "write-up" , subject to Guidelines issued by the Council .

In accordance thereof, the Council had issued Advertisement Guidelines No.1-CA(7)/Council Guidelines/01/2008,dated 14th May,2008.

The members may thus advertise through a write up setting out their particulars or of their firms and services provided by them in conformity with the said Guidelines.



As per the said Guidelines, the “write up” refers to "writing of particulars according to the information given in the Guidelines setting out services rendered by the Members or firms and any writing or display of the particulars of the Member(s) in Practice or of firm(s) issued, circulated or published by way of print or electronic mode or otherwise including in newspapers, Journals, magazines and websites (in Push as well in Pull mode) in accordance with the Guidelines."

Further, as per the said Guidelines, the "write-up" may include only the information expressly permitted under the said Guidelines.

It may be noted that mentioning professional Fees for the services rendered is not appearing as a permitted entry under the Advertisement Guidelines.

As the members are further aware, the Website Guidelines of the Institute govern the rules for posting of particulars on the Website of Chartered Accountant(s) in practice and firm(s) of Chartered Accountants in practice. As per S.no. 6(ix) of the Website Guidelines :-

“.........Names of clients and fee charged cannot be given."

In view of the above provisions, it is clear that the mandate of posting any particular(s) on Firm's own website or advertisement through write -up cannot exceed the authority granted respectively vide the Website Guidelines and Advertisement Guidelines of the Institute under any circumstances.

Accordingly, it is clarified that the quantum of Fees (including free of charge), whatsoever, should not be mentioned by members in any Advertisement of services or posting of particulars.

Acting Secretary, ICAI
28.4.2020


Home | About Us | Terms and Conditions | Contact Us
Copyright 2026 CAinINDIA All Right Reserved.
Designed and Developed by Ritz Consulting